Aktualno

Občina Trzin je prejemnica certifikata Mladim prijazna občina

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

01.12.2017

Z veseljem vas obveščamo, da je Občina Trzin prejemnica certifikata Mladim prijazna občina za obdobje od 2017 do 2021!

 V skladu s pravili smo za pridobitev certifikata morali dokazovati izpolnjevanje kriterijev v 9 prednostnih področjih (načrtno obravnavanje področja mladine, participacija mladih, organiziranje mladih, informiranje mladih, zaposlovanje mladih, izobraževanje mladih, stanovanjska politika, mobilnost mladih in skupni projekti med mladimi in Občino) in jih z obsežno prijavo tudi dokazali. 

Javni poziv za pridobitev certifikata je objavil Inštitut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Na razpis se je letos prijavilo 9 občin, certifikat je prejelo 5 občin, 4 občinam pa so podaljšali veljavnost že pridobljenega certifikata. Slavnostna podelitev certifikatov je potekala 30.11.2017 v Mestnem muzeju Ljubljana, Občine prejemnice certifikata so podpisale tudi dogovor o pravicah in obveznostih nosilk certifikata. 

V šestih letih podeljevanja certifikata je certifikat prejelo 33 občin od skupno 212, zato je naše delo na področju mladine še toliko pomembnejše. S prejemom certifikata se občina zaveže ohraniti nivo ukrepov s področja mladinskih politikih, ki so bile podlaga za pridobitev certifikata.

Fotogalerija