Aktualno

Obvestilo policijske postaje Domžale - Dan reformacije in Dan spomina na mrtve

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

30.10.2017

"V dneh, ki so pred nami, je zaradi šolskih počitnic in praznikov pričakovati povečan promet na večini cest, ki povezujejo večja središča, in okoli pokopališč, kjer bodo potekale tudi žalne slovesnosti. Ne pozabite na lastno varnost in varnost svojega premoženja, saj lahko z ustreznim samozaščitnim ravnanjem preprečite marsikatero neprijetnost. 

Svetujemo,   da   se na pot odpravite pravočasno, dosledno upoštevate cestnoprometna pravila in morebitne spremembe prometnega režima v bližini pokopališč ter upoštevate navodila policistov in redarjev. Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju in prevoznosti cest. Če je možno, v   teh dneh uporabljajte javna prevozna sredstva. Policisti bodo z različnimi oblikami dela zagotavljali večjo varnost in pretočnost prometa ter dosledno ukrepali zoper vse kršitelje, posebej tiste, ki bodo za volan sedli pod vplivom alkohola in ki bodo s prehitro vožnjo ogrožali sebe in druge. Vozite previdno, odgovorno in strpno. Če načrtujete pot v sosednje države, pred odhodom preverite tudi stanje na mejnih prehodih.

Tudi čedalje krajši dnevi in slabo vreme, ki nas lahko preseneti v tem jesenskem   obdobju,   zahteva od voznikov dodatno zbranost. Policisti opozarjamo voznike, naj vozijo previdno, predvsem na neosvetljenih delih vozišča, pešce pa, naj poskrbijo za lastno varnost in vidnost.

Najbolj obiskana v teh dneh bodo tudi parkirišča ob pokopališčih. Naj vaše vozilo, ko ga boste parkirali, ne postane tarča tatov in vlomilcev. Posebej opozarjamo, da v vozilih na vidnih mestih ne puščate torbic, aktovk, denarnic in drugih vrednih predmetov. Svoja vozila primerno zavarujte.

Zaprite vsa okna, vrata, zaklenite vozilo in prtljažnik. Izogibajte se parkiranju na neosvetljenih ulicah ali parkiriščih.

Pri obiskih pokopališč in drugih javnih krajev, kjer je veliko ljudi, ne nosite denarnic, mobitelov in drugih vrednih predmetov v odprtih torbicah ali košarah. Pri urejanju grobov jih imejte na očeh oz. jih ne odlagajte tako, da bi ostali brez nadzora.

Med prazniki, ko denarne ustanove niso odprte, velja večjo pozornost nameniti tudi pri dvigu denarja na bankomatih. Bodite pozorni, ali vas pri dvigovanju denarja kdo ne opazuje, ne štejte in ne kažite denarja na ulici ter se izogibajte neosvetljenih, samotnih krajev.

Stanovanja, hiše in drugi prostori niso med prazniki nič bolj ali manj ogroženi kot druge dni, vendar pa imajo storilci, če smo odsotni, več časa za pripravo in izvedbo kaznivega dejanja. Zato je pomembno, da svoje prostore in imetje ustrezno zavarujemo in vzpostavimo občutek, da je v hiši ali stanovanju vedno nekdo prisoten. Vrednejše predmete shranite v primerne sefe ali blagajne, tehnične (monitorje, računalnike, projektorje ...) in druge vrednejše predmete označite z individualnimi lastnostmi.

Če kljub temu postanete žrtev kaznivega dejanja, svetujemo, da takoj obvestite Policijo, na telefonsko številko 113, ali anonimno telefonsko število 080 1200 oziroma najbližjo policijsko postajo. Policisti Policijske postaje Domžale smo dosegljivi tudi na telefonski številko 01/724 65 80 ali preko elektronskega naslova pp_domzale.pulj@policija.si."

 

Za sodelovanje se vam zahvaljujemo.

 

 

                              Podpisnik:

 

                              Dejan Košir

                       komandir policijske postaje

                     višji policijski inšpektor III